De meeste gestelde vragen bij het aanschaffen van een huislift

Moeite met de trap oplopen

Merkt u dat u de laatste tijd moeite heeft met de trap oplopen? Misschien is de huislift dan het antwoord hierop. Wanneer u ouder wordt kan het, door reuma of een andere aandoening, lastiger zijn om elke dag de trap op en af te lopen. U kunt natuurlijk proberen dit vol te houden, maar dit kan op den duur gevaarlijk worden. Daarom raadt Multiliften de huislift voor in huis aan. In dit blog zullen wij antwoord geven op wat de meest gestelde vragen zijn bij het aanschaffen van een huislift.

Wat is beter: huislift of traplift in huis?

U bent waarschijnlijk beter bekend met de traplift dan de huislift. De traplift is dan ook een veel gebruikte hulpmiddel in seniorenwoningen. Toch heeft een huislift handige bijkomende voordelen. Waar u met een traplift enkel alleen naar boven en naar beneden kan, kunt u bij een traplift ook diverse spullen meenemen naar een andere etage. Denk hierbij bijvoorbeeld aan boodschappen of een rolstoel.

Past een rolstoel in de huislift?

Voor wie een rolstoel heeft, is de huislift een ware uitkomst. Dankzij de huislift is het ook voor u mogelijk om makkelijk naar de gewenste verdieping te reizen. Op deze manier bent u geheel zelfstandig en heeft u geen hulp nodig. Bij een traplift kan het reizen naar een andere verdieping lastiger of zelfs onmogelijk zijn.

huislift

Is de huislift iets voor mij op mijn oude dag?

Dankzij de huislift in huis bent u goed voorbereid op de toekomst. Het kan zo zijn dat u op uw vijftigste en zestigste nog prima kunt lopen. Maar wanneer u van plan bent om oud te worden in uw huidige woning, dan kan een investering in een huislift noodzakelijk zijn. Zo kunt u ook op uw oude dag gemakkelijk van al uw verdiepingen gebruik maken.

De voordelen van een huislift in huis

Er komen nog een tal van andere voordelen bij een huislift in huis kijken. Om u een goed overzicht van de voordelen te geven hebben wij ze voor u op een rij gezet:

  • U kunt de huislift gebruiken om boodschappen en andere goederen te vervoeren
  • Ook wanneer u een rollator heeft kunt u makkelijk naar alle verdiepingen reizen
  • Medebewoners kunnen de trap blijven gebruiken wanneer u de huislift heeft staan
  • Dankzij de huislift zorgt u voor waardevermeerdering van uw woning
  • Een huislift gaat zeker 30 jaar mee, een traplift gemiddeld 10 jaar
  • De huislift past in elke woning

Welke aanpassingen moet ik doen voor een huislift?

U kunt de huislift in diverse formaten bestellen bij Multiliften. Afhankelijk van uw wensen en behoeftes kiest u de huislift die het beste bij u past. U kunt de huislift in een trapgat laten plaatsen, maar ook bijvoorbeeld in uw woonkamer zodat u snel en makkelijk op en neer kan. Het formaat is afhankelijk van de bruikbare ruimte waarin de huislift geplaatst kan worden.

Contact opnemen met Multiliften

U kunt bij Multiliften terecht voor het laten plaatsen van uw huislift. Naast het plaatsen van de lift onderhouden we de lift ook voor u. Wij hebben een 24/7 service waardoor uw lift nooit lang stil zal komen te staan. Wilt u graag meer informatie, dan kunt u contact met ons opnemen via telefoonnummer: 0318 – 30 74 00. Of neem contact op via het contactformulier, wij zullen u zo snel mogelijk beantwoorden.