Je lift duurzamer maken met behulp van liftrenovatie

Lift duurzamer maken met liftrenovatie door Multiliften

Wilt u graag uw lift duurzamer maken met behulp van liftrenovatie? Schakel dan de experts Multiliften in voor een uitstekend eindresultaat. Door de hoge energieprijzen en de onrust in de wereld is het logisch dat bedrijven, maar ook particulieren, steeds meer bezig zijn met het klimaat. We willen graag allemaal iets goeds doen voor de wereld, maar ook graag kosten besparen. Deze combinatie is mogelijk door uw lift te laten renoveren door Multiliften. Maar hoe werkt dit dan? In dit blog vertellen wij u meer over de handige opties.

Lift vervanging of liftmodernisering

Bij een liftrenovatie zijn er twee mogelijkheden waar u uit kunt kiezen. De eerste is een volledige lift vervanging en de tweede is een lift modernisering. Vroeger was een volledige lift vervanging vaak de duurzaamste optie. Tegenwoordig zijn hier zeer veel onderdelen voor nodig, waardoor er een andere duurzamere mogelijkheid is ontstaan.

Twee optisch voor lift verduurzaming

De eerste optie is een volledige lift vervanging. Wat komt hier dan allemaal bij kijken? De meeste liften die wij tegenkomen zijn hydraulische liften en tractieliften. Zoals de naam al zegt, wordt een hydraulische personenlift hydraulisch aangedreven. Dit wordt gedaan met olie in combinatie met druk. Olie is helaas minder milieuvriendelijk, daarom is de tractielift de betere en milieubewustere optie.

Tractielift als beste optie

De tractielift is een elektrische lift dat wordt aangedreven door een elektromotor met kabels. De snelheid waarin de lift op en neer gaat, wordt bepaald door een frequentiegeregelde aandrijving. U zult geen pieken in stroomverbruik merken, wat natuurlijk duurzamer is.

Onderdelen vervangen

Wilt u de lift nog niet laten vervangen? Dan kan een lift modernisering door Multiliften een handige oplossing zijn. Wij vervangen alleen onderdelen die vervangen moeten worden. Bij het moderniseren zijn er ook verschillende mogelijkheden waaruit gekozen kan worden.

Kleine aanpassingen hebben effect

Kleinere aanpassingen aan uw lift kunnen al een grote impact maken. Zo kan bijvoorbeeld een halogeenlamp of TL-lamp vervangen worden door LED-verlichting. Dit kan in de cabine, maar ook in de schacht. Ook zetten wij het besturingssysteem op stand-by, zodat de verlichting uit gaat wanneer de lift een tijdje niet gebruikt wordt. Dit scheelt u al een grote kostenpost.

Meer weten over liften duurzamer maken?

Wilt u graag uw lift duurzamer maken met behulp van een liftrenovatie? Schakel dan de experts van Multiliften in voor een duurzaam eindresultaat. Wilt u ook graag een liftrenovatie regelen? U kunt ons bereiken door te bellen naar 0318 – 30 74 00 of stuur een mail naar ons e-mailadres. We helpen u graag!