5 redenen om te kiezen voor een lift in een woningcorporatie

Waarom een lift in een woningcorporatie?

In veel woon- en zorgcomplexen is een lift zeer belangrijk. Vooral wanneer bewoners hier compleet afhankelijk van zijn. De lift wordt dus door veel bewoners dagelijks gebruikt. Voor een woningcorporatie is een goed, betrouwbaar functionerende lift daarom een minimale vereiste. Om dit te realiseren moet de lift goed onderhouden worden. Het is van belang dat er een balans gecreëerd wordt tussen de tevredenheid van de bewoner en de betaalbaarheid van een lift. Daar weet Multiliften raad mee. In dit blog geven we u 5 redenen voor een lift in een woningcorporatie.

Tevreden bewoners betekent een tevreden woningcorporatie

Woningcorporaties hebben als doel bewoners tevreden te stellen. De lift is hierin een belangrijke factor. Woont u op de zevende verdieping en heeft u net boodschappen gedaan? Dan zit u er niet op te wachten om deze helemaal naar boven te tillen. Een betrouwbare lift van goede kwaliteit verhoogd het woongemak van bewoners. Hierdoor zal de tevredenheid toenemen.

Liften kunnen lang mee

Het voordeel van liften is dat ze een lange levensduur hebben. U hoeft de lift dus niet al na een jaar te vervangen. Over een periode van 20 jaar gaan corporatie liften zowel in de aanschaf als in de verwachte liftprestaties lang mee. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over onverwachte servicekosten.

Glazen-lift

Liften zijn levensloopbestendig

Liften zijn levensloopbestendig. Dat houdt in dat de lift zich aan blijft passen op de gebruiksbehoefte. Er kan bijvoorbeeld eenvoudig een uitklapstoeltje geplaatst worden, voor als mensen niet goed ter been zijn. Omdat ouderen steeds langer in wooncomplexen thuis blijven wonen, wordt de levensloopbestendigheid van liften steeds belangrijker.

Onderhoud snel en eenvoudig laten verlopen

Wanneer u een lift laat plaatsen met vrij verkrijgbare componenten, is onderhoud snel en eenvoudig uit te voeren. U zult geen problemen ervaren met langdurige levertijden of zelfs met onderdelen die helemaal niet leverbaar zijn. Het is namelijk altijd mogelijk dat een lift even niet doet wat hij moet doen. Door snel onderhoud uit te laten voeren, hebben bewoners hier zo min mogelijk hinder van.

Veiligheid boven alles!

Een lift verhoogt de veiligheid. Het is namelijk mogelijk om in de lift een systeem voor toegangscontrole te plaatsen, zodat bewoners bijvoorbeeld met pasjes de lift kunnen bedienen. Hierdoor voorkomt u dat iedereen gebruik maakt van de lift. Dit verhoogt de veiligheid van de bewoners.

Meer weten over liften in woningcorporaties?

Multiliften helpt u graag bij het installeren en onderhouden van een lift voor woningcorporatie. Wilt u hier meer informatie over? Laat een bericht achter via ons contactformulier op de website of bel 0318 – 30 74 00. Onze experts helpen u graag!